Nachtwind  > Bas Pedroli

www.justlandscape.nl

 

Bas Pedroli (fysisch geograaf, universitair hoofddocent bij de leerstoelgroep Landgebruiksplanning, Universiteit Wageningen) is een gedreven onderzoeker en ervaren projectleider van interdisciplinaire onderzoeks- en adviesprojecten op het gebied van landschap, natuur, rivierbeheer en landgebruik in binnen- en buitenland.

 

Bas Pedroli was onder meer als projectleider betrokken bij de integrale Boertien-studie Watersnood Maas na de hoogwaters in 1993 en 1995, en bij vele andere projecten van visie-ontwikkeling rond de Nederlandse grote rivieren, zoals IVR, MER Grensmaas, MER Zandmaas, en recent bij de Natuurambitie Grote Rivieren en het Natuurwinstplan. In het buitenland heeft Bas Pedroli projecten geleid rond het integrale rivierbeheer van de Maas (Frankrijk en België), de Hongaarse Donau, de Delta van de Gele Rivier (China) en de Petsjora (Noord-Rusland). Hij leidde verschillende grote Europese onderzoeksprojecten op het gebied van toekomstig landgebruik, waaronder het VOLANTE-project (Visions Of Land Use Transitions in Europe).

 

Bas Pedroli heeft grote belangstelling voor participatieve processen en is actief betrokken bij de uitwerking van het Europees Landschapsverdrag, onder meer door het oprichten en coördineren van UNISCAPE (Netwerk van Universiteiten voor het ELV). Overdragen van specifieke kennis en vaardigheden door het organiseren van workshops, seminars en studieweken – vaak samen met landschapsarchitecten, sociaal-wetenschappers en ecologen – heeft zijn grote belangstelling.

 

Hij vervulde gasthoogleraar-schappen aan de Universiteit van Kopenhagen en de Architecture University van Venetië (IUAV) en publiceerde onder meer een 30-tal peer-reviewed weten-schappelijke artikelen en verschillende wetenschappelijke boeken.

Luisterend naar het landschap

Door Bas Pedroli

 

Met illustraties van

Marjolijn Boterenbrood

 

 

Prijs: € 20,- (gratis verzending)

Hardcover, genaaid gebonden

144 pagina's

Formaat 12 x 19,5 cm

Ontwerp: Mark Schalken

 

 

Direct bestellen? Mail naar:

erik@nachtwind.nl

Betalen hoeft pas ná ontvangst.

(je ontvangt een het boek met een factuur).

 

 

Een veelkleurig, gelaagd landschap wordt zichtbaar. Beeld van een bewogen verleden. Noeste arbeid van boeren, monniken, landarbeiders, vele eeuwen lang. En ook – steeds meer – het werk van ingenieurs, planologen en landschapsarchitecten. Elk landschap, geleefd of bedacht, vertelt een eigen verhaal. Als je

goed luistert, ontstaat een intiem gesprek: verwondering en enthousiasme – kiemen voor toekomstige ontwikkeling.

 

 

Over de auteur:

Bas Pedroli houdt zich als onderzoeker al tientallen jaren bezig met het lot van het Europese landschap, op zoek naar de juiste verhouding tussen waarneming en wensbeeld, tussen terughouding en durf.

Hij is universitair hoofddocent bij de leerstoelgroep Landgebruiksplanning bij de universiteit van Wageningen.

 

Marjolijn Boterenbrood - illustraties

Als beeldend kunstenaar doet Marjolijn Boterenbrood intensief onderzoek naar specifieke plekken en gebieden. De indrukken van een gebied vertaalt ze in ‘kaarten’, een complete atlas, tekeningen of een ruimtelijke installatie.

De illustraties in dit boek zijn een resultaat van haar project ‘De Partituur van Zoet en Zout'. Meer hierover vind je op haar website: www.marjolijnboterenbrood.nl

 

 

Lees hier een fragment uit het boek.

 

Lees hier een fragment uit het boek.