Nachtwind  > Daniël van Egmond  > De mens en zijn engel

De mens en zijn engel

Daniël van Egmond

 

Prijs: € 25,- (gratis verzending)Hardcover, gebonden, leeslint,

260 pagina's

 

Het is geen grootse meeslepende God die wij in deze cultuur van de Heilige hebben gemaakt. De moderne mens heeft God, de Heilige, teruggebracht tot een vage energie, een Iets waar je geen relatie mee aan kunt gaan. Zover weg is deze God, zo abstract dat we Hem/Haar eigenlijk tot niets hebben gereduceerd. Maar de Heilige is zo nabij als onze hartenklop; wij zijn het die daarvan niets willen weten. Door meditatie en gebed is het voor iedereen mogelijk om de Heilige te verstaan en zich verstaanbaar te maken.

In de meeste culturen staat de verborgen Godheid en de mens te ver uit elkaar. Een persoonlijke relatie wordt daarom vaak kenbaar door middel van de lagere goden, ofwel de engelen.

Boekontwerp: Mark Schalken

Fotografie: Caroline Schröder

 

Direct bestellen? Mail naar:

erik@nachtwind.nl

Betalen hoeft pas na ontvangst.

 

 

 

NBD Biblion boekrecensie

 

De auteur (1947) is godsdienstfilosoof die voordrachten geeft over mystiek, waarvan dit boek een weerslag is. Van Egmond beschrijft het Heilige in al zijn verschijningen, vanuit mythische, religieuze, mystieke en visionaire ervaringen en/of kijkwijzen, God als zijnskracht, als eenheid, als Vrede, als Wijsheid of als Tegenstelling, de meester van de dualiteit. Engelen of goden zijn boodschappers vanuit een andere werkelijkheid die zich persoonlijk (mijn 'beschermengel') en onpersoonlijk (een engel der elementen of van een bepaalde plek) kunnen manifesteren en opgeroepen kunnen worden. De mens is een levende paradox, die scheppingsmythes in een enorme veelzijdigheid kent. Onze transcendentie wordt besproken met veel verwijzingen naar het religieuze Egypte en het jodendom. Engelen met namen en hiërarchieën, maar ook als buitenaardsen (zonen des hemels) komen aan de orde, Bijbelse beelden en andere geschriften zetten gangbare ideeën over tijd en ruimte in een ander, prikkelend perspectief. Vlot geschreven, gedegen materiaal, ook voor niet-religieuze zoekers. Witte cover met grote belettering, lichtblauw leeslint.