Nachtwind  > Jaap Voigt

Jaap Voigt

www.jaapvoigt.nl

 

Jaap Voigt (1941) is afgestudeerd als geoloog. Later werd hij organisatie- adviseur, therapeut en leraar. Hij was mede-oprichter van het ITIP, thans School voor Leven en Werk. Nu geeft hij les in kleine doorgaande groepen, en voert hij individuele gesprekken met mensen.

Hij wordt sinds 1970 geïnspireerd door de basis-boeken van het Daoïsme: de Dao De Jing, de I Tjing en De kunst van het oorlogvoeren. Sinds een aantal jaren bestudeert hij de Chinese Innerlijke Alchemie, en houdt hij zich intensief bezig met de Oud-Indiase geschriften. Hij verblijft daarvoor veel in India.

Filmmaker Wout Boekeloo in gesprek met

Jaap Voigt

 

Een uitgebreid filmportret van Jaap Voigt. Filmmaker Wout Boekeloo sprak uitgebreid en zeer persoonlijk met deze leraar en Tao-kenner over zijn visie en persoonlijke leven. Over 'Verdwalingen in onze tijd', 'ouder worden' en 'leven in dienst van goed doodgaan'.

 

Bekijk film

Leven & werken in het ritme van de seizoenen

Jaap Voigt & Hapé Smeele (fotografie)

 

Prijs: € 29,50 (gratis verzending)

Hardcover, gebonden, leeslint,

144 pagina's

 

Wij mensen zijn geneigd de seizoenen te zien als iets dat buiten ons om plaatsvindt. Natuurlijk trekken we een andere jas aan als het kouder wordt en plannen onze vakanties als we de zon verwachten, maar daar blijft het vaak bij. Zo beleven we de seizoenen misschien wel aan den lijve, maar zijn we ons er nog steeds niet van bewust hoezeer we zelf opgenomen zijn in en deel uitmaken van die cyclische beweging door het jaar heen. Sterker nog, wij mensen zijn de seizoenen. Ons fysieke lichaam en ons gevoel doorlopen de lente, zomer, herfst en winter. Wij zijn de belichaming van dat ritme.

Boekontwerp: Mark Schalken

 

Direct bestellen? Mail naar:

erik@nachtwind.nl

Betalen hoeft pas na ontvangst.

 

Lees meer

Dao De Jing

Jaap Voigt

 

Prijs: € 25,- (gratis verzending)

Hardcover, gebonden, leeslint,

352 pagina's

 

Het duizenden jaren oude wijsheidsboek Dao De Jing biedt heldere en radicale inzichten en is rijk aan eeuwigheids-waarden. Het is geschreven in een concreet poëtische stijl, die van alle tijden is en die daardoor ook antwoord biedt op de vragen van deze tijd. Daarnaast geeft Jaap Voigt een uitgebreide toelichting op de tekst.

Boekontwerp: Jannie de Groot

Fotografie: Hapé Smeele

 

Direct bestellen? Mail naar:

erik@nachtwind.nl

Betalen hoeft pas na ontvangst.

 

Lees meer

Waarom naar Gaza?

Jaap Voigt

 

Prijs: € 12,50 (gratis verzending)

Hardcover, gebonden,

144 pagina's full color

 

In 2007-2008 bezocht Jaap Voigt drie keer Gaza. Dit boek is een verslag van zijn aanwezigheid aldaar en van de jeugdherinneringen die bij hem omhoog kwamen.

Het boek is geillusteerd met beeld-bewerkingen van Loes Vreedeveld.

Boekontwerp: Mark Schalken

Fotografie: Jaap Voigt

 

Direct bestellen? Mail naar:

erik@nachtwind.nl

Betalen hoeft pas na ontvangst.

 

Lees meer