Doorlopende studiegroepen

 

Verschillende auteurs hebben doorlopende studiegroepen. Vaak kun je op een willekeurig moment aanhaken bij zo’n studiegroep. Stuur een email naar de betreffende auteur voor meer informatie.

 

 

TEUN LEOPOLD

Studiegroep ‘Spontane bevrijding door naakt gewaarzijn’ en andere non-dualistische teksten.

Plaats: Amsterdam

Informatie mail naar teunleopold@hetnet.nl

 

 

ANNE POSSEL

Droom-studiegroepen en cursussen

Centering prayer (een christelijke meditatieve gebedsvorm, een innerlijk stiltegebed).

Plaats: Amsterdam

Informatie: mail naar Anne Possel op: acpossel@xs4all.nl

 

 

ROB TANS

De Chinese Innerlijke Alchemie, de mystieke kant van het Taoïsme.

Plaats: Voorschoten

Informatie: mail naar Rob Tans rwtans@xs4all.nl

 

 

JAAP VOIGT

Taoïsme & I-Tjing

Plaats: Amsterdam

I.v.m. het verblijf van Jaap Voigt in India zijn er slechts vier tot zes maanden per jaar studiegroepen en retraites. Kijk op www.jaapvoigt.nl

Lezingen en exposities van Nachtwind auteurs

 

 

Zaterdagmiddag 25 augustus 15.00 - 16.00 uur   •   Utrecht

ROBBERT BODEGRAVEN   •   MYSTIEKE FOTOGRAFIE

 

Zaterdagmiddag 25 augustus is er een lezing over het poëtische fotoboek ‘Nevelland’, van de Utrechtse fotograaf Robbert Bodegraven in Lunet Werkcafé. De lezing is onderdeel van een middag met schrijvers en boekenmakers uit de Utrechtse wijk Lunetten.

 

Het fotoboek ‘Nevelland’ is een prachtig fotoboek, waarin de zoektocht naar onze verhouding tot de werkelijkheid centraal staat. In de lezing licht fotograaf en maker Robbert Bodegraven het ontstaan van de foto’s toe en gaat hij in op de mystieke inspiratiebronnen die de beelden beïnvloedden.

De zwartwit beelden in ‘Nevelland’ verkennen de dualteit tussen lichaam en geest, materie en ziel. ‘Nevelland’ opent een ruimte die een nieuwe blik op de werkelijkheid mogelijk maakt, en stimuleert zo de avontuurlijke geest. Op zoek naar eenheid in de zichtbare verscheidenheid.

 

‘Nevelland’ werd bij verschijnen lovend besproken in dagblad Trouw en fotovaktijdschrift Professionele Fotografie (Pf). Tijdens de lezing kan het publiek in gesprek met Bodegraven over het ontstaan en de zeggingskracht van het boek. Er is gelegenheid om vragen te stellen, en met elkaar en de fotograaf door te praten. Het boek ‘Nevelland’ is na de lezing te koop tegen een speciale prijs. Wie wil kan het laten signeren door de fotograaf.

 

Waar: Lunet Werkcafé, Zevenwouden 238, Utrecht

Wanneer: 25 augustus, 15:00–16:00

Kosten: Gratis entree