Nachtwind  > Stemmingen menskundig beschouwd

Joop van Dam

 

Joop van Dam was vele jaren antropo-sofisch huisarts. Door zijn persoonlijke betrokkenheid, zijn verrassende manier van waarnemen en de heldere wijze waarop hij zijn bevindingen verwoordt is hij steeds weer een groot inspirator voor mensen in de zorg.

Stemmingen

menskundig beschouwd

 

Door: Joop van Dam

Illustraties: Anne van Rijthoven

 

Prijs € 12,50 + 2,00 verzendkosten

Hardcover met leeslint,

80 pagina's in full color

ISBN 978 90 819098 0 8

Formaat 11,5 x 16,5 cm

Boekontwerp: Jannie de Groot

Concept & organisatie: Nachtwind

 

Uitgave van V & VN antroposofische zorg

bestellen via een email naar:

edith@scheltema.org

Betalen hoeft pas na ontvangst.

 

Tussen het innerlijk van de mens en zijn lichamelijkheid bestaat een onlosmake-lijk verband. Omgekeerd heeft de lichamelijke constitutie invloed op het bewustzijn.

 

Iedereen kan ervaren hoe het hart een belangrijke rol speelt als het gaat om moed of empathie. Zodra er echter een stoornis bij het hart optreedt, vermindert ook de kracht van die beide vermogens.

Zo levert de lever de fysiologische basis voor het willen, en hebben de longen en de nieren een functie als het gaat om gevoelens.

 

In dit helder geschreven boekje vertelt antroposofisch huisarts Joop van Dam over de werking en de invloed die het hart, de longen, de nieren en de lever hebben op de menselijke manifestatie.

Joop van Dam was vele jaren antroposofisch huisarts. Door zijn persoonlijke betrokkenheid, zijn verrassende manier van waarnemen en de heldere wijze waarop hij zijn bevindingen verwoordt is hij steeds weer een groot inspirator voor mensen in de zorg.

 

Lees de inleiding en het eerste hoofdstuk:

Stemmingen menskundig beschouwd.

 

Joop van Dam werd geïntervieuwd door filmmaker Wout Boekeloo. Bekijk de film.