Mystiek van het rozenkruis
Daniël van Egmond


Bewerking: Vera de Ley
Boekontwerp:
Mark Schalken
Fotografie:
Caroline Schröder
Hardcover, gebonden, leeslint, 192 pagina's, formaat 15,5 x 23,5 cm

€ 28,50 (betaal na ontvangst; gratis verzending)
> Direct bestellen? Mail: erik@nachtwind.nl

Dit boek verschijnt 28 april 2024


︎
Er zijn altijd mensen geweest die in tijden van chaos en oorlog een licht van goedheid, schoonheid, waarheid wilden zijn. Zij zijn bakens waarop de mensheid die naar vrede zoekt zich kan richten. De rozenkruisers-beweging wil zo’n licht zijn. Ook wilde zij aantonen dat de weg naar vrede, los van de wereldse gekte, voor iedereen mogelijk is. De mystiek van de rozenkruisers staat in een lange, wereldwijde traditie die vanuit alle culturen, zonder onderbreking, dit licht aan de wereld wil geven. Wie gewekt wil worden uit de slaap van het alledaagse, wie op zoek wil gaan naar een dieper inzicht, een ander geluid, zal in dit boek zeker inspiratie vinden.

In de 17e eeuw verschenen drie anonieme geschriften over een mystieke protestantse traditie waarin het symbool van het rozenkruis centraal stond. Onze tijd lijkt in veel opzichten op die waarin deze geschriften verschenen. Ook nu is er veel verwarring, strijd tussen godsdiensten onderling en onzekerheid over de toekomst. Door middel van hun geschriften en praktijken probeerden de Rozenkruizers het symbolische bewustzijn in de mens op te wekken door gebruik te maken van mythische verhalen en van alchemistische en andere symbolische voorstellingen. In dit boek wordt aan de hand van de oorspronkelijke geschriften uit de 17e en de 18e eeuw getracht dit symbolische denken tot leven te laten komen.

Voor dit boek bewerkte Vera de Ley de acht lezingen van Daniël van Egmond over dit onderwerp tot een helder en goed leesbaar geheel.

︎
Daniël van Egmond is godsdienstfilosoof.
Bekijk zijn auteurspagina
Download de inleiding
Download hoofdstuk 1

︎
> Direct bestellen? Mail: erik@nachtwind.nl
Betalen hoeft pas na ontvangst.