‘De klokkentijd stilzetten om de innerlijke, cyclische tijd toe te laten’.
—  Juke Hudig

︎
Juke Hudig (1945) tekent haar hele leven al met pastelkrijt. Zij toont in haar werk de virtuoze beheersing van dit medium. Van haar werk verschenen reeds 11 boeken. Zij exposeert regelmatig en houdt lezingen over haar werk. In de loop der tijd wordt het woord meer en meer uitgangspunt. Juke tekent de heilige teksten, die zij krijgt aangereikt, waarin de dieperliggende betekenis, de verborgen goddelijke wijsheid zich openbaart.

Zo ontstaan o.a. 'Christoforus, de legende van een heilige', 'De profeet', bij het gedicht van A. Poesjkin, 'De dwerg', bij de ballade van F. Schubert, 'De sneeuwkoningin', bij het sprookje van H.C.Andersen en vele andere verhalen. In 2015 verscheen de 3e druk van 'Dante's Divina Commedia in 111 pastels', en nu dus 'Het boek Jonah'. Veel van haar pasteltekeningen laten ' de zoektocht van de ziel ' zien. Meestal een weg van duisternis naar licht, waarin alles aan het licht wordt gebracht.
De mens als hoofdpersoon, in situaties, die zich in de symbolische werkelijkheid afspelen. Het mysterie!︎
Filmportret van Juke Hudig
Filmmaker Wout Boekeloo had een bijzondere ontmoeting met  Juke Hudig. De pastel-kunstenares spreekt over kijken met je ziele-oog, grote sprongen wagen en over de diepere betekenissen van heilige teksten in beeld brengen.
︎
Meer
www.jukehudig.nl