Leven & werken in het ritme van de seizoenen. 
Jaap Voigt (tekst)
Hapé Smeele (fotografie)


Boekontwerp: Mark Schalken
Hardcover, gebonden, leeslint, 144 pagina's, formaat 23 x 23 cm, 6e druk

€ 32,50 (betaal na ontvangst; gratis verzending)
> Direct bestellen? Mail: erik@nachtwind.nl

︎
Wij mensen zijn geneigd de seizoenen te zien als iets dat buiten ons om plaatsvindt.
Natuurlijk trekken we een andere jas aan als het kouder wordt en plannen onze vakanties als we de zon verwachten, maar daar blijft het vaak bij. Zo beleven we de seizoenen misschien wel aan den lijve, maar zijn we ons er nog steeds niet van bewust hoezeer we zelf opgenomen zijn in en deel uitmaken van die cyclische beweging door het jaar heen. Sterker nog, wij mensen zijn de seizoenen. Ons fysieke lichaam en ons gevoel doorlopen de lente, zomer, herfst en winter. Wij zijn de belichaming van dat ritme.Hapé Smeele volgde met de camera jarenlang het ritme van de seizoenen in de natuur. Op zijn beurt bestudeerde Jaap Voigt ruim tien jaar de invloed van de seizoenen op de mens en ontwierp op basis van de I-Tjing en een oude Chinese kalender een model om te leven in het ritme van de seizoenen.

Dit boek is daar de weerslag van en geeft buitengewoon waardevolle informatie en adviezen voor het dagelijks leven en werk: Wanneer begin je iets nieuws? Wanneer kun je het best een project of zelfs een bedrijf starten? Wanneer breng je de boel op orde? Wanneer trek je je terug en wanneer ga je er juist op uit?

Het model dat in dit boek wordt aangereikt, is een leidraad voor iedereen om in een natuurlijk ritme te leven en helpt ons niet alleen staande te blijven, maar ook werkelijk creatief te zijn te midden van een turbulente buitenwereld met zijn steeds hoger opgevoerde levenstempo en illusie van voortdurende expansie.


︎
Jaap Voigt is organisatie-adviseur en taoist.
Bekijk zijn auteurspagina

Hapé Smeele is fotograaf en uitgever.
Bekijk zijn auteurspagina

Download een leesfragment


︎
> Direct bestellen? Mail: erik@nachtwind.nl
Betalen hoeft pas na ontvangst.


︎
Podcastserie van Jaap Voigt
>  Leven en werken in het ritme van de seizoenen
Op spotify   •   Op Apple podcast   •  Op website Jaap