De vleesvrije stad (in 10 jaar)
Mark Schalken e.a.


Tekenwerk & tekst door 17 tekenaars en schrijvers.

Softcover, 96 pagina's, formaat 24 x 33 cm

€ 22,50 (betaal na ontvangst; gratis verzending)
> Direct bestellen? Mail: erik@nachtwind.nl


︎
Een tegendraads en hoopvol boek over de toekomst van Nederland en de dieren.

Hoe willen we in de toekomst met andere dieren omgaan? De vleesvrije stad (in 10 jaar) is een actueel boek met beeldverhalen van 17 tekenaars en schrijvers. Gemaakt in het Corona-jaar, rondom een gedurfd perspectief: een wereld zonder dierenuitbuiting.

Stel je voor: over tien jaar is heel Nederland gestopt met het eten van vlees en is het gedaan met de dieren­industrie. Met dit visioen voor ogen maakten we beeld­verhalen met vele hoofdrolspelers. Van een Brusselse politica tot een kip in Paramaribo. Tien verhalen over tien jaren en evenzovele dilemma’s. Stadse actie­voerders, veeboeren die stoppen, het offerfeest, een rechtszaak tegen een slachthuisdirecteur, de vraag hoe je dieren burgerrechten geeft. Het lukt allemaal niet zonder slag of stoot. Maar stapsgewijs blijken we de dierenuitbuiting te kunnen stoppen.
Kunnen we vervolgens betere relaties opbouwen – met andere dieren, de aarde en onszelf? In het slot­verhaal ontmoeten we de bejaarde Greta Thunberg en haar kater Sjors. Hoe vergaat het hun in 2084?Bekijk de boektrailerDe vleesvrije stad combineert toegankelijke strips met experimentele beeldverhalen, plus een essay van initiatief­nemer Mark Schalken.

Alle makers: Leyla Ali, Merel Barends, Jolanda van Benthem, B. Carrot, Mina Etemad, Farhad Foroutanian, Aetzel Griffioen, Albert Hennipman, Eva Hilhorst, Frans-Willem Korsten, Nina Mathijsen, Bob Mollem, Gus Moystad, Mark Schalken, Hedy Tjin, Typex, Timon Vader

︎
Mark Schalken is kunstenaar en ontwerper.
Bekijk zijn auteurspagina
Download het essay

︎
> Direct bestellen? Mail: erik@nachtwind.nl
Betalen hoeft pas na ontvangst.